Mijn eigen haan - Symbool voor mijn hervonden trots

Een aantal jaar worstelde ik met een gevoel wat ik moeilijk kon plaatsen, het was alsof er iets niet klopte. Alsof ik niet wist wie ik was en waarom ik reageerde op de wijze zoals ik dat deed. Relaties verliepen niet zoals ik dat graag zou willen omdat ik dacht dat mijn wijze van communiceren niet klopte, ik twijfelde, ik had geen zelfvertrouwen en was niet trouw aan mijzelf. In gesprekken ging ik confrontaties uit de weg en gaf anderen snel gelijk, ik gaf niet aan wat ik wilde. Ik stond niet in verbinding met mijzelf en (h)erkende mijn eigen emoties niet..

Kortom ik zat vast, zo vast dat ik niet meer wist wat hoop was en wie ik was. Doordat ik in een relatie verzeilt was geraakt waarin ik niet mijzelf was of kon zijn heb ik na een aantal jaar voor mijzelf gekozen. Ik kwam op het punt waar ik hardop durfde te zeggen; Het is genoeg zo, ik ga het anders doen!

Wat ook de titel is geworden van het boek wat ik tijdens het geslaagde coachingstraject heb geschreven. Dit boekwerk is een lij draad geworden en tijdens het schrijven hiervan heb ik inzicht gekregen in wat mijn beweeg redenen waren om op een bepaalde manier te leven die energie kosten ipv bracht. De begeleiding van de coach heeft mij hierin de richting gegeven die ik nodig had. Het geven van richting geven of inzicht, tijdens het intensieve traject, deed hij soms met een hele directe benadering wat confronterend was maar steeds op een respectvolle kundige wijze. Naast de geplande sessies heeft hij tijd gemaakt ook voor flits-sessies die mij het gevoel hebben gegeven dat hij altijd klaar stond.

Het grootste goed wat ik heb bereikt in het doorlopen traject is dat ik de liefde voor mijzelf heb terug gevonden. Daarmee heb ik geleerd om naar mijn gevoel te luisteren en aan te geven wat ik belangrijk vind en  durf zelfs aan te geven waarom ik dat vind. Met deze bewustwording ben ik in staat om te herkennen wat ik voel en te beseffen wat er gebeurd, niet alleen met mijzelf maar ook met een ander.