Wie ben ik?

Mijn naam is Ante Brinkman. Mijn voornaam is een verhaal op zich, daarover later wellicht meer. Ik ben geboren in 1972 in Heemstede in een groot gezin met vier oudere broers. Als de jongste in huis leerde ik communicatief erg sterk te zijn, en te staan voor waar ik in geloof. Soms denk ik wel eens:  “Misschien ben ik communicatief zelfs iets te sterk, want ik praat graag met iedereen over van alles”.

Vanaf jonge leeftijd kwam ik al in Noorwegen, waar ik verliefd werd op het land:  “Toen ik vijf jaar was, kwam ik er voor het eerst. Mijn ouders waren gek op Noorwegen, mijn oma “Mima” ook. Daar komt mijn liefde voor dit land uiteindelijk vandaan.  In de Noorse natuur kom ik terug bij wie ik ben. Daarom wil ik mijn ervaringen in Noorwegen graag met anderen delen, en na de sessies met mijn medereizigers bijvoorbeeld de Noorse klif Trolltunga beklimmen. Samen op avontuur als beloning voor het coachtraject dat we samen hebben doorlopen.

Open en eerlijk zijn.

Ik zie open en eerlijk zijn als mijn belangrijkste eigenschappen. Verder is mijn grootste waarde vrijheid. Daarom laat ik iedereen eigen keuzes maken. Elke beslissing die je in vrijheid neemt, is de juiste. Daar moet je wel tegen kunnen als je bij me aanklopt. In sessies wil ik jullie aansporen dat ze je je eigen keuzes durven maken. En die kunnen ook op korte termijn vervelende of moeilijke consequenties hebben.

“Elke beslissing die je in vrijheid neemt, is de juiste.”

“Vrijheid geeft daarom meteen ook een heel grote verantwoordelijkheid”,
volgens mij. “Open en eerlijk zijn kan ook confronterend zijn en voelen. Dat
moet je wel aandurven.” Maar die uitdaging wil ik vol enthousiasme met je
aangaan: “Ik wil dat mensen zonder spijt terugkijken op hun leven en geen
spijt hebben van wat ze niet hebben gedaan

Bespreken en uitproberen

Want mensen balen vaak het meest van dingen waar ze nooit aan toe zijn gekomen, dan van dingen die ze wél hebben ondernomen. Die spijt is volgens mij alleen maar te voorkomen als je durft nieuwe dingen te proberen. “Bij Revirentem mogen mensen alles bespreken, en kunnen alles uitproberen”.