2022? Ik kies voor…..

december 31, 2021

Het is alweer de laatste dag van 2021, doorgaans de dag waarop mensen, ik in ieder geval wel, zowel terug als vooruit kijken. Het liefst kijk ik altijd vooruit, immers wat achter je ligt kan je niet meer veranderen. Wel kan je er van leren, waardoor terug kijken niet weg gegooide tijd is, maar een moment van reflecteren. En daar mijn blog-site “Reflections” heet en mijn laatste blog alweer van juli 2021 dateert, wordt het dubbel tijd om op deze laatste dag daar verandering in aan te brengen.

Laat ik eerst terug kijken…

Dit jaar is voorbij gevlogen! Corona bleef onze levens beïnvloeden, en waar ik vorig  jaar op 31 december al schreef (blog in het Engels trouwens) dat het voorgaande jaar gekenmerkt werd door het afscheid nemen van veel dingen die mij energie kostten en niks tot weinig opleverde… zette ik deze trend in 2021 gewoon door. Ook 2021 maak ik weer nieuwe keuzes om oude gewoontes te veranderen. Maak ik nieuwe en andere keuzes o.a. betreft het uitvoeren van opdrachten. Soms pakken deze keuzes fantastisch uit, soms pakken ze minder goed uit. Maar met beide type keuzes heb ik geleerd blij te zijn. Als eerst maakte ik ze zelf, met de kennis en ervaring van toen en waren ze destijds altijd de juiste. Soms zijn het keuzes waar je direct blij van wordt, soms zijn het keuzes waar je eerst wat moet leren, voordat je er blij van wordt. Dit besef is trouwens fantastisch 😊Ook op persoonlijk vlak werden keuzes gemaakt, of zette ik gemaakte keuzes (ook uit voorgaande jaren) door. Soms kwam ik terug op (persoonlijke of zakelijke) keuzes, nadat een les geleerd is. Soms kan je niet terug en moet je door. Dan is het een geleerde les, en zal je een volgende gelijkende situatie beter aan kunnen, of simpelweg een andere weg kiezen

Ook dit jaar zag het concept “Revirentem” het levenslicht. De website zal komend jaar volgen 😊 Nomaxx is daar hard mee bezig… De laatste jaren kreef ik steeds vaker de feedback over mijn coachende manier van leiding geven. Steeds meer gaf ik deze feedback water en groeide het besef hier meer mee te gaan doen. Dit jaar werd, samen met Laurien, dat kleine zaadje een plantje en groeit het ondertussen stug verder. Enorm dankbaar ben ik voor haar tijd en toewijding op mijn eigen reis! Ik meldde me aan bij de stichting Power4Talent, met wie ik ook samen een reis ben begonnen om MBO-scholieren te ondersteunen in hun nieuw te zetten stappen naar/in een spannende toekomst. En hoe gaaf is die reis gestart, voorlopig ben ik daar niet klaar mee…. En toen ineens waren er ‘mijn eigen’ coachees om te coachen. Mensen die mijn concept wilden en durfden uit te proberen. Samen op zoek naar de chemie om tot succes te komen. En hoe gaaf is het om samen ‘op reis’ te gaan. Ook jullie (jullie weten wie jullie zijn) enorm bedankt!! Voorlopig gaan deze sessies nog virtueel, mede door Corona, maar hoe zeer kijk ik uit naar het moment om echt samen op reis te gaan om samen te werken aan een betere versie van jezelf op uitdagende plekken ergens in de wereld. In het afgelopen jaar ben ik die reis zelf gestart en hoe meer deze vorm krijgt hoe enthousiaster ik er over wordt.

En dan 2022, wat gaat er komen….

Één ding is zeker, Covid zal nog wel even blijven. En eerlijk gezegd vind ik dat helemaal niet zo erg. Begrijp me niet verkeerd, voor iedereen die door Covid geraakt wordt (persoonlijk, zakelijk of een combi) vind ik de situatie verschrikkelijk. Ik gun het niemand dat ze mensen om hen heen verliezen aan deze ziekte, zelf terug geworpen worden in hun gezondheid, of zakelijk tot het uiterste worden gedreven. Echter Covid heeft mij zoveel gebracht. Zoveel nieuwe kansen gegeven, zoveel mogelijkheden geboden. Zowel privé als zakelijk bracht Covid kansen met zich mee. En nee, het was echt niet altijd makkelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat we komend jaar, of anders in de jaren erna, terug kijken op deze periode, als een periode waarin veel moois is ontstaan. Voor hen die mijn verhaal/visie hierover willen horen, ik vertel het graag 😊 En verder zal 2022, naar ik verwacht, een best spannend jaar worden. Ik zal zowel zakelijk als privé keuzes (moeten) gaan maken. Keuzes die niet iedereen zal begrijpen, stappen die niet iedereen zal verwachten, veranderingen die niet iedereen zal begrijpen. Plannen die mij verder zullen brengen in de reis die ik een paar jaar geleden gestart ben en waar ik nog steeds vol in geloof en 100% achter sta. Sommige van die keuzes/plannen zie ik al voor ogen, ik weet dat ze komen en ik weet dat ik deze zal om gaan zetten in stappen.

 Andere keuzes en plannen zullen zich aandienen en moet ik tegen die tijd om gaan zetten in stappen.

Echter zal ik deze hobbels nemen in het besef dat wat ik ook kies, het op dat moment de beste keuze is. Ik er alleen maar beter van wordt of ervan zal leren. Maar ja, dat is ook beter worden 😊. Ook weet ik dat enkele van die plannen en keuzes voor mensen om mij heen moeilijk kunnen en zullen zijn, zelfs pijnlijk of heftig. Maar ik leef in de overtuiging dat ik elke keuze met mijn volle bewustzijn maak, maar ik kies voor mijzelf. Dit is niet egoïstisch, dit is trouw zijn aan mijzelf. Alleen als je echt en oprecht jezelf bent, is er ruimte voor groei, zowel privé als zakelijk. In die staat is er ruimte te over voor de mensen die om je heen willen zijn, en die ik om me heen wil hebben. Dan ontstaat er een chemie om samen gelukkig in het leven te staan…

Gerelateerd

Ontvang een mailtje bij nieuwe dagboek verhalen?

nieuwsbrief